top of page
Forside_LSHB 2.jpg

Om LYDSTUDIE-HÅNDBOGEN 2

LYDSTUDIE-HÅNDBOGEN, der udkom i 2014 har været en overvældende succes. Jeg vidste godtnok, at materialet var afprøvet i min undervisning på POPLYD på Ålborg Universitets musikstudie. Også, at jeg havde gjort mit bedste, men jeg havde ikke i mine wildeste drømme forestillet mig, at interessen var så stor. Og den bliver tilsyneladende ved!

Jeg har fået mange begejstrede mails fra læsere, tak for det! Også spørgsmål og forslag til emner, der kunne have været med i 1-eren: 

Hvilket audio interface skal man købe? - Hvad er det der, gør en monitor troværdig? - Hvorfor er vintage mikrofoner ekstremt dyre og efterlignet af moderne producenter?

- forslag til emner, der kunne fylde en hel bog.

Den er så her, LYDSTUDIE-HÅNDBOGEN 2. Den erstatter ikke 1-eren, men bygger ovenpå. Den kan læses for sig - og sammen med 1-eren håber jeg, at jeg nu har fået det meste med.

 

Også i LYDSTUDIE-HÅNDBOGEN 2 har jeg  kombineret det konkrete og praktiske med teori. Hvis man forstår principperne for levels og gain i lyd-udstyr og i DAWen, kan man lave et bedre mix og undgå mange frustrationer. Man kan begynde at spille ping-pong med kompresseren - bruge den kreativt til at forme sound - eller jonglere med den passive EQ. 

Ligesom 1-eren er LYDSTUDIE-HÅNDBOGEN 2 opbygget som en håndbog. Den kan læses fra ende til anden eller bruges til et opslag for at få hjælp til det problem, man sidder midt i.

bottom of page